Ystävyysyhdistyksen vierailu Suomeen

Põlvalainen ystävyysyhdistyksemme tuli vieraksemme Lohjalle perjantaina 13.7.
Heidän kesäretkensä Suomeen (13.-15.7.2012) alkoi Helsingistä tutustumisella Temppeliaukion kirkkoon ja Sibelius-monumenttiin.
Ystävämme saapuivat  Lohjalle iltapäivällä.
Tapasimme kirkkokentällä ja aluksi vieraamme tahtoivat käydä Lohjan kirkossa, missä sattumalta samaan aikaan rippikoululaiset harjoittelivat sunnuntain konfirmaatiota varten.

plvalaisten_vierailu_lohjalla_13.7.2012_022.jpg

Käynti Tytyrin Kaivosmuseoon "Elämä kivessä" näyttelyyn oli varattu etukäteen ja kesti n. 2 tuntia. Vieraamme olivat kiinnostuneita ja hiukan jännittyneitäkin laskeutuessamme alas kaivokseen.

plvalaisten_vierailu_lohjalla_13.7.2012_032.jpg

Osa melko iäkkäistäkin ystävistämme jaksoi urhoollisesti kävellä kaivoksen pitkiä käytäviä.
Halusipa oppaan "yllyttämänä" yksi põlvalaisista miehistä palata ylös rappuja pitkin. Kati lähti seuraksi mukaan ja muutaman "puhatamise" jälkeen yli 500 rappua oli takana!
Matkalla totesimme et siinä kiipeävät "lollid" (hölmöt) Eesti mees ja Soome naine! Vieraallemme pettymys oli suuri, kun ei urhoollisia kiipeilijöitä ollutkaan soittokunta vastassa  eikä diplomiakaan myönnetty. Lähetimme hänelle kunniakirjan myöhemmin!

plvalaisten_vierailu_lohjalla_13.7.2012_072.jpg

Ilta jatkui Leporannassa. Ruokailun jälkeen otimme mittaa toisistamme erilaisten pelien ja arvioimistehtävien parissa.

plvalaisten_vierailu_lohjalla_13.7.2012_074.jpg

Virolaiset joukkueet voittivat, koska suomalaiset diskattiin  "epärehellisen pelin" vuoksi!

plvalaisten_vierailu_lohjalla_13.7.2012_0752.jpg

Muutamat uskalsivat käydä saunassa ja uimassa.
Vieraillamme oli pitkä päivä takana ja uupumus aikoi painaa, joten mukava yhdessäolo oli lopetettava ennenkuin ehdimme aiottuun makkaranpaistoon grillille
Põlvalaiset lähtivät majoittumispaikkaansa Kisakallioon, mistä seuraavana aamuna jatkoivat  Naantaliin. Sunnuntaina he vierailivat Turussa ja lähtivät  iltalaivalla Viroon.