Viro -yhteistyö

Yhdistyksemme osallistui v. 2005 Diabetesliiton "Toilan Sanatooriumissa" järjetämään Viro-yhteistyö tapahtumaan.

Tällöin kuulimme ensi kerran põlvalaisesta 2 vuotiaana diabetekseen sairastuneesta Sandrasta.

Tuolloin diabeteksen hoitomahdollisuudet Virossa olivat huomattavasti vaikeammat kuin Suomessa. Meillä heräsikin ajatus kysyä, haluaisiko Sandra tulla "kummitytöksemme".
Tästä lähti käyntiin ystävyys Sandran perheen kanssa.

Merkkipäivinä ja jouluna olemme muistaneet Sandraa lähettämällä verensokerin mittaukseen tarvittavia välineitä mm. liuskoja.

Varoja avustamiseen on kerätty esim. teatterimatkoilla ja muissa yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa jäseniltämme. Sandra voi hyvin, mikä antamamme avun lisäksi johtuu suuresti äiti-Janan ja koko perheen erinomaisesta huolenpidosta.

etel-eestin_matka_2007_065.jpg

Teimme yhdistysen matkan  Etelä-Eestiin kesällä 2007 ja tapasimme Sandran perheen Pölvassa

kuvassa perheen lisäksi

Jorma Saukko ja Kati Saukko