Ystäviä ja "kummityttöä" tapaamassa Pühajärvellä

Kati Saukko 5.11.2016

Teimme yhdistyksen saaman apurahan innoittamana kylpylämatkan Viron Otepäähän, Pühajärven kylpylään elo-syyskuun vaihteessa. Samalla virkistysmatkalla meillä oli ilo saada kanssamme yhteiseen illanviettoon Põlvan yhdistyksen ystäviä ja ennenkaikkea tavata myös kummityttöämme Sandraa perheineen. Vietimme yhteistä iltaa kuulumisia vaihtaen, menneitä tapaamisia muistellen, PowerPoint-valokuvia katsellen.

Sandrasta (12v) on tullut ihastuttava nuori tyttö. Sandra selvisi hienosti "tuijottavista katseista" huolimatta esiintyessään suuren uteliaan ryhmän edessä. Hän voi hyvin ja koulukin sujuu mukavasti. Kesällä viettää aikaa mielellään  "vanaema" Koidun luona maalla. Mielipuuhaa on puutarhassa touhuaminen ja kissojen kanssa leikkiminen. Koulun alkamista hän odotti jo innokkasti .

Ystävyys ja yhteydenpito on yhdistyksiemme välillä säilynyt. Surullista oli kuulla miten lähes kaikilla muilla yhdistyksillä ystävyystoiminta on hiipunut ja osittain loppunut kokonaan. Liekö syynä 90-luvulla Viro-Suomi diabetesyhdistysten yhteistyön alkaessa toimineiden innokkaiden yhdistysaktiivien ikääntyminen. Osin kielitaidon puutekin lienee asiaan vaikuttanut. Põlvan yhdistyksen entisen puheenjohtaja Sirje Kruusin kanssa päätimme pitää yhteyttä niin kauan kuin "henki pihisee ja elus oleme"!

Puhajarvi_2016_0092.jpg

vas. Jana Sandran äiti, Sandra, Sven isä,