Mitä haluatte

"Kummityttömme" Sandra

"Kummityttömme" Sadra on syntynyt kesällä 2003. Hän oli 2 vuotias sairastuessaan diabetekseen. Tuolloin diabeteksen tehokas hoito oli Virossa vasta alukutaipaleella. Suomen Diabetesliitto oli tukemassa virolaisten diabeetikoiden hoitoa mm. ystävyysyhdistystoiminnalla. Oman yhdistyksemme ystäväksi saimme Põlvan yhdistyksen Itäisestä Virosta. Kummityttömme Sandra asuu perheineen Põlvassa.

Vuonna 2006 Kati ja Jorma Saukko kävivät ensimmäisn kerran tutustumassa Sandraan ja koko perheeseen heidän vieraanvaraisessa kodissaan. Sirje Kruus, joka oli ennestään tuttu, Põlvan yhdistyksen puheenjohtaja, oli vierailulla mukana, joten kielivaikeuksiakaan ei suuremmin ollut.

Kesällä 2007, silloin 4-vuotias Sandra, oli perheensä äiti Janan, isä Svenin ja isosisko Lauran kanssa vierailulla Lohjalla ja samalla ensimmäistä kertaa Suomessa . Isäntinä toimivat Hilkka ja Heikki Saaristo Lohjalla sekä Kati ja Jorma Saukko Karjalohjan kesämökillä.

pere_tanilas_suomessa_27.6-1.7.07_027.jpg

Yhteydenpito jatkuu lähinnä sähköpostin, kirjeiden, korttien ja pakettien välityksellä. Sandra on innokas piirtäjä ja ilahduttaa meitä usein piirustuksillaan. .
Merkkipäivinä ja jouluna olemme muistaneet Sandraa lähettämällä verensokerin mittaukseen tarvittavia välineitä mm. liuskoja.
Varoja avustamiseen on kerätty esim. teatterimatkoilla ja muissa yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa jäseniltämme. Sandra voi hyvin, mikä antamamme avun lisäksi johtuu suuresti äiti-Janan ja koko perheen erinomaisestahuolenpidosta.  Sandran "vanaema" Koidu liittyy läheisesti perheen elämään ja osoittaa suurta kiitollisuutta avustamme pitämällä kirjeitse yhteyttä meihin.

pere_tanilas_suomessa_27.6-1.7.07_023.jpg

sandra_karjalohjalla.jpg

Äiti Jana oli työssä samassa päiväkodissa missä Sandrakin oli.  Näin ollen suuremmilta hoito-ongelmilta säästyttiin. Sandralla on insuliinipumppu ja sen kanssa saattoi ajoittain tulla vaikeuksia.

Sandrasta oli juttu maaliskuussa 2010 ilmestyneessä Diabeteslehdessä n:o 3
Koko Sandran perhe haluaa kauttamme välittää suuret kiitokset kaikille lohjalaisille ystäville, jotka ovat tukeneet "kummityttöä"

Kesällä 2010 Sandra täytti 7 vuotta ja meni syksyllä kouluun! Nyt pieni koululainen osaa jo kirjoittaa ja kertoi kirjeessään, että "koolis läheb hästi..." eli koulu menee hyvin.