Ystävyysyhdistyksemme Põlvassa

Ystävyysyhdistyksemme "Põlva suhkruhaigete selts" on perustettu v. 1995
Yhteistyömme alkoi v. 1997, jolloin ensi kertaa vierailimme Põlvassa Diabetesliiton järjestämällä matkalla.

V. 2007 keväällä yhdistyksemme järjesti matkan yhdessä Pohjois- Kymenlaakson diabetesyhdistyksen kanssa Itä-Viroon. Vierailimme matkan aikana myös Põlvassa viettäen iloista iltaa yhdessä põlvalaisten ystäviemme kanssa.

Ystävyysyhdistyksemme viettäessä v.2000 10-vuotis juhliaan  Kati ja Jorma Saukko kävivät onnittelemassa juhlivaa ystävyysyhdistystä. Juhlien virallista osuutta vietettiin sairaalan vieressä sijaitsevassa "Päiväkeskuksessa". Paikalla oli paljon yhdistyksen jäseniä ja muiden virolaisten yhdistysten edustajia. Iltajuhlan paikkana oli Hotelli Pesa, missä rentouduimme ruoasta, juomasta ja tanssista nauttien.

Vuonna 2010 elokuussa oli 15 vuotis syntymäpäivää juhlimme Põlvassa
Sinne  lähdimmekin suuremmalla porukalla. Juhlissa olivat Katin ja Jorman lisäksi myös diabeteshoitajat Päivi Juselius ja Satu Vuorikkinen.
Juhlia vietettiin 9km Põlvasta sijaitsevassa entisessä koulussa, mikä nykyisin toimii eräänlaisena tukikeskuksena. Keskuksessa on  mm. kehitysvammaisten koulutus-, työ- ja harrastustoimintaa.
Juhlat jäivät erityisesti mieleen niin järjestäjille kuin vieraillekin mahtavasta ukonilmasta!

Aiemmin viikolla oli alueelta myrsky kaatanut puita, tällä kertaa puut pysyivät pystyssä, ainoastaan  iso juhlateltta oli lujilla, mutta selvittiin onneksi jalkojen kastumisella.

plva_036.jpg

Edellisen päivän myrskyn kaatama puu oli juhlan kunniaksi kukitettu.

seltsi_juubeli_thistamine.jpg

Juhlayleisö istui luonnon helmassa  kunnes äkillinen sade-ja ukkoskuuro ajoivat teltan suojiin.                                                                eturivissä lohjalaiset kutsuvieraat Jorma, Kati, Satu ja Päivi

plva_0382.jpg

plva_038.jpg

Juhlateltta oli tarpeen kaatosateessa, mutta makkaranpaisto sujui puun allakin!

Hauskaa oli kaikilla, virolaiset osaavat todella juhlia! Ruokaa ja juomaa oli yllin kyllin, laulu ja soitto raikui eikä märkä nurmikkokaan ollut esteenä tanssin pyörteille!

tanssipari.jpg

shs_pildid_0612.jpg

Satu, Kati ja Päivi jutustamassa Põlvan yhdistyksen puheenjohtaja Sirjen kanssa (selin)